Troll.
- Ebédidőben ülj ki a parkoló autódba és próbáld ki, hogy lassabban jönnek-e a szembejövő autók, ha egy hajszárítóval rájuk célzol
- Hívd magadat a hangosbemondón; (ne változtasd meg a hangod)
- Találd ki, hogy a főnököd/főnöknőd hol vásárolja a ruháit és vedd meg ugyanazokat a cuccokat, amiket rajta látsz; hordd őket mindig a következő napon mint a főnök/nő; ez főleg akkor jön be igazán, ha a főnök/nővel nem egyezik meg a nemed
- Küldj e-mailt a cégben mindenkinek, hogy közöld velük, éppen mit csinálsz; például: "Ha valaki engem keres, épp a WC-n vagyok."
- Feszíts ki szúnyoghálót az íróasztalod körül
- Ragaszkodj hozzá, hogy azt az e-mail-címet kapjad, hogy Xena_a_Tüz_Istennöje@cégneve.com vagy Elvis_the_King@cégneve.com
- Ha bárki valamire megkér, kérdezz mindig vissza, hogy sültkrumplit kér-e hozzá
- Bátorítsd fel a kollegáidat egy kis szinkronszékringatózásra
- Tedd a papírkosaradat az asztalodra és írd rá, hogy postai bemenet/érkező levelek
- Fejlessz ki egy természetellenes félelmet a tűzőgépektől
- Tölts három hétig koffeinmentes kávét a kávéfőzőbe
- Ha már mindenki megszabadult a koffeinfüggőségétől, állj át az eszpresszóra
- A banki átutalókon a "rendeltetés" -rubrikába írd azt, hogy: "Hálából a szexuális szolgáltatásokért!"
- Felelj mindenre azzal, hogy: "Ezt talán TE így hiszed!"
- Fejezd be minden mondatodat úgy, hogy: "Ha isten is úgy akarja!"
- Állítsd be úgy a monitorodat, hogy az egész irodát bevilágítsa; ragaszkodj hozzá, hogy ezt Te így szereted
- nehasználjsenagybetűtseszóköztsepontotsevesszőt
- Amikor csak lehet lépés helyett ugrálj
- Kérdezd meg az embereket, hogy milyen neműek
- A McDrive-nál mondd, hogy a rendelést el szeretnéd vinni
- Énekelj az operában az énekesekkel együtt
- Menj el egy irodalmi estre/nyilvános versfelolvasásra és kérdezd meg, hogy a versek miért nem rímelnek
- Közöld a barátaiddal 5 nappal a buli előtt, hogy nem fogsz elmenni, mert nem vagy olyan hangulatban
- És a végső út, hogy az emberek idegeire menj: Küldd el ezt az e-mailt mindenkinek, aki listádon van - még akkor is, ha Ő küldte ezt Neked, vagy ha direkt megkért, hogy ne küldj neki semmi hülyeséget.
►Ha ezeken túl vagy, keress munkát! Például menj el hómunkásnak! (Lehetőleg télen!)
Elvárások:
* négy általánosnál semmiképp sem több
* a hó minden körülmények közötti felismerése
* logisztikai és/vagy raktározási területen szerzett munkatapasztalat
* legalább 40/80-as vérnyomás
* hajlandóság a több műszakban való munkavégzésre
* csökkent beszédkészség előny
* a végtagok meglétének hiánya kizáró ok
Amit nyújtunk: Az ideális jelölt 70 és 90 év közötti magabiztos, (lépcsőre) jól fellépésű úriember, aki nem riad vissza az igen kevéssé megfizetett durva fizikai munkától, és fel tud nőni az ország gazdasága téli működőképességének biztosításához elengedhetetlen munkához, ennek felelősségéhez. Ha Ön a saját lábán el tud jönni hozzánk az első hó leesését követő 9 órán belül, akkor Ön az akire fiatal, dinamikus csapatunknak szüksége van. ► Vállalati étkezdékben, iskolai menzákon gyakorta hangzik el a sóhaj: "hát, ilyet még én is tudnék főzni!" Ne ítéljenek elhamarkodottan, kedves hölgyeim, uraim. üzemi konyhánk dolgozóinak kemény munkával, külön erre szakosított tanfolyamokon kell elsajátítaniuk e nehéz mesterség csínját-bínját. Az alábbiakban egy ilyen tanfolyam tematikájába nyújtunk betekintést. ► Büféstanfolyam - kizárólag strandon dolgozó személyek számára: FONTOS: A vendégek imádják a változatosságot! Ezért lehetőség szerint mást tegyen lángosukra, mint amit kérnek. örökre szívükbe zárják majd a helyet! Múlt héten meghívtam néhány ismerősömet egy étterembe, ahol észrevettem, ► Almáspite -ahogy a pasik készítik! Először is, moss kezet! ►
* segítség a nehéz pillanatokban
* jó levegő
* céglapát (akár privát használatra is 3 köbméterig)
* tea korlátlan mennyiségben
* -20 °C alatt a 85 éven felülieknek kesztyű és szerdánként sapka
* versenyképes fizetés (nagy a verseny, hogy melyik nap ki kap)
* gyors előrelépési lehetőség:
1. 1 éven belül akár HÁZTÖMB SUPERVISOR
2. 3 éven belül akár STREETMANAGER
1-2. óra:
Beszélgetés a kollégákkal arról, milyen kocsit szeretnénk. (Közben a pult támasztásának gyakorlása.)
3-4. óra:
Beszélgetés a kollégákkal az idei futball VB várható eredményéről. (Főzőkanál lóbálásával.)
5-6. óra:
Beszélgetés a kollégákkal szabadon választott témákról. (E két fenti mozdulatsor variálásával.)
7-8. óra:
Történeti alapvetés
Caesartól a Bo***akig, avagy ki hogyan szabadult meg politikai ellenfeleitől terített asztal mellett
9-10. óra:
Filozófiai ismeretek
A dolgok egy része az, aminek elnevezzük. Ha mások ezzel nem értenek egyet, bennük van a hiba.
11-12. óra:
Közgazdasági ismeretek
Gazdasági liberalizmus: egy árucikk mindaddig nem tekinthető szemérmetlenül drágának, amíg létezik olyan vásárló, aki hajlandó azt kifizetni.
13-14. óra:
Gyakorlati ismeretek:
- odaégetés
- elsózás
- szürke péppé főzés
és most lássunk néhány egyszerű receptet tanfolyamunk tematikájából!
Levesek
1. Húsleves
Vegyünk negyvenöt kiló csontot. (Kora reggel menjünk érte, hogy megelőzzük a kisállattartókat!) A csontot légkalapáccsal zúzzuk szilánkokra, engedjük föl némi vízzel, és só nélkül főzzük. Ha sikerül megfeketedett répát szereznünk, azzal tovább emelhetjük művünk fényét. Vállvonogatással tálaljuk.
2. Gyümölcsleves
Ehhez az ételhez a gyümölcsbefőttet először érlelni kell. Tegyük polc tetejére vagy más olyan helyre, ahol a napfény közvetlenül éri, és tároljuk 1-2 évig, ameddig egyöntetű barna színű nem lesz. Leértékelt pudingot öntsünk bele egy lábas hideg vízbe (ügyeljünk a sorrendre, azaz ne a vizet öntsük a pudingporra, hanem fordítva). Lassú mozdulatokkal keverjük, nehogy a csomócskák szétmenjenek. Végül öntsük bele a befőttet. Cukor fölösleges, csak elveszi a gyümölcs természetes ízét.
Főételek
1. Magyaros csirkemáj galuskával
Keressünk a fagyasztóláda aljában valamit, ami elég amorf ahhoz, hogy akár máj is lehessen. Daráljuk egészen apróra, mielőtt még kiengedhetne, és rájöhetnénk, mi is volt az. Avas zsíron pirítsunk hagymát addig, amíg szépen megfeketedik, akkor dobjuk rá a húspépet. A galuskához keressünk valakit, aki hajlandó legyeket fogni nekünk.
2. Zöldborsófőzelék fasírttal
Ez az étel gyorsan elkészül, mivel csupa előre gyártott alapanyagot használunk föl hozzá. Először is bontsunk föl sok-sok üveg zöldborsó-konzervet, és a levével együtt borítsuk őket egy nagy alumínium fazékba. Majd adjunk hozzá tetszés szerinti instant rántásgumót. A fasírthoz remekül felhasználhatjuk az előző napról (hétről) megmaradt szeletelt kenyeret. Dobáljuk ki közüle a káposztadarabokat, amelyeket a salátapultról sodortak bele egyes vigyázatlan vendégek, és vízzel hígítva voltaképpen készen is van a fasírt-keverék. Ha nem dobáljuk ki a káposztát, vegetáriánus fasírtot kapunk.
Desszertek
1. Mákos tészta
Rázogassuk ki a mákdarálóból a mákot, töltsünk a helyére kristálycukrot, és a darálóban addig pörgessük, amíg enyhe szürke színt kap. Tésztaként fölhasználhatunk bármely tésztaköretet, amely nem fogyott el az előírt mennyiségben (kis túlzással esetleg galuskát is; hasábburgonya ellenjavallt, bár ki tudja - attól függ, mióta vagyunk a pályán).
2. Máglyarakás
Vegyük bármelyik előző ételt, amely nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, és nevezzük el máglyarakásnak. A dolog lényege annyi, hogy a vendégek jelenlétében nevezzük mindig máglyarakásnak, és ha kell, akár eskü alatt is valljuk róla azt, hogy máglyarakás.
Jó étvágyat! :)
Bizonyára, ön is sokszor sóhajtott fel strandon lángosát majszolva a délutáni napon való pörkölődés közben, hogy „háááát ilyen még én is tudnék csinálni!” Nos, hogy ez mennyire nem így van, most bebizonyítjuk.
Segítségünkkel, most bepillanthattok, egy büfés tanfolyam tematikájába. Lássuk hát...
1.-5. foglalkozás: Fapofával nézés, morgás 1000 Ft-nál nagyobb összegű pénzre, nincs 5, 10 forintosom, sajnálom szöveg gyakorlása.
5-10. foglalkozás: biológiai ismeretek - avagy a strandi környezet, és a bunkó büfések szimbiózisa.
10-15. foglalkozás: Gyakorlati ismeretek - Spórolás a sajttal, ketchuppal, szalámival, stb, odaégetés, földreejtés, szürke péppé főzés stb.
és, most lássunk néhány egyszerű receptet, avagy a strandi koszt, és ami mögötte van:
-Hamburger: Korán reggel menjünk le a boltba, és vegyük meg az előző napról megmaradt zsemléket. ügyeljünk az idő kiválasztására, hogy még megelőzzük a zsemlemorzsa forgalmazókat. Ha ez megvan, salátának megteszi bármilyen növény, ami a strandon megterem (fű kis mérete miatt ellenjavallt) A húspogácsához keressünk valamit a hűtőládában, ami elég amorf ahhoz, hogy akár hús is lehessen. Ezután gyorsan süssük ki, mielőtt rájönnénk mi is az. Ketchup, mustár, hagyma felesleges, csak elvenné az étel természetes ízét. Vállvonogatással tálaljuk!
-Franciapiritós: Vágjunk egy szelet kenyeret, majd vajazzuk meg a következő módszerrel: töltsünk vizet a vaj közé, majd ezzel locsoljuk addig a kenyeret, amíg egyöntetű fehér színt nem kap. A sajtot kaparjuk le az előző napról megmaradt lángosokról, és melegszenyákról, majd górjuk rá a kenyérre. Mikróban melegítsük fel, majd kuncogva szolgáljuk fel.
-Sajttal töltött pulykamell, sültburgonyával: Ezen étel elkészítése végtelenül egyszerű, hiszen csupa félkész alapanyag áll rendelkezésre hozzá. Vegyünk egy lábast, és töltsünk bele néhány gallon olajat (ügyeljünk, hogy elolvasáskor éT és ne GéP szó szerepeljen az OLAJ szó előtt!) Górjunk a lábasba minimum három csomag fagyasztott húst, majd cselekedjünk hasonlóan a burgonyával is. (Tanács: ha előző napról sok krumpli maradt meg, azt éjjel szárítsuk, majd melegítsük mikróban. Ezen technika segítségével pillanatok alatt sültburgonya jellegű élelmiszert kapunk). Elszenesedés előtt kapjuk ki, majd tálaljuk.
-Lángos: Ennek az ételnek az elkészítésétől retteg, minden büfés. Amiatt a furcsa massza miatt, igen. Pedig nem győzzük hangsúlyozni, ön csak egy mezei büfés, azt nem kell elkészítenie. Majd a szakács a konyhán. önnek mindössze annyi a dolga, hogy ezt szaggassa szét, és dobálja forró olajba (mondjuk a hús, vagy a krumpli mellé). Mikor ez készen van szórjon a kész lángos tetejére sajtot, tejfölt, igény szerint.
►
hogy a rendelést felvevő pincér ingzsebében egy kanalat hord. Kissé
különösnek tűnt, de én nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Mikor
azonban a felszolgáló pincér a kenyérrel és a terítékkel asztalunkhoz
érkezett, láttam, hogy az ő ingzsebében is ott lapul egy kanál.
Ahogy a mi pincérünk visszajött, megszólítottam és megkérdeztem tőle, mire
jó az a kanál.
- Nos, - válaszolta a pincér, - az étterem tulajdonosai felkérték a
hatékonyságnövelésben ismert szakértőnek számító hírneves konzultációs céget,
hogy vizsgálják felül munkafolyamatainkat. Néhány hónap statisztikai elemzés
után arra az eredményre jutottak, hogy vendégeink kanalaikat 73,84%-kal
gyakrabban ejtik le, mint bármely más tárgyat az asztalról. Ez tehát
átlagban 3 kanalat jelent óránként. Ha a személyzet fel van szerelve
kanállal, akkor megtakaríthatjuk a külön utat a konyhába, s ezzel mintegy
1,5 munkaórát spórolhatunk naponta!
éppen, hogy előadását befejezte, már hallani is lehetett az evőeszköz által
keltett fémes zajt, ahogy a padlóra esett. A pincér azonnal kicserélte a
kanalat a zsebében lévőre, és így szólt:
- Látja, ha legközelebb a konyhába megyek, majd kicserélem a kanalat,
ahelyett, hogy most külön oda mennék!
Ez igen mély benyomást tett rám, miközben a pincér további rendeléseinket
vette fel. Ahogy ismét körülnéztem, megfigyeltem, hogy az összes pincér
nadrágjának a sliccéből kilóg egy vékonyka kis zsinór, aminek okáról szintén
megkérdeztem az asztalunkhoz ismét odaérkező pincért.
- Nem minden vendég olyan figyelmes, mint ön! Az említett cég kitalálta, hogy a WC-n is időt takaríthatnánk meg.
- Ezt hogy kell érteni? - kérdeztem csodálkozva.
- Nos, tudja, ha a madzagot rákötjük a ..., na, szóval érti, akkor anélkül
elő tudjuk venni, hogy a kezünket használnánk, és ez által az idő 76,24%-át
megtakaríthatjuk, mert nem kell kezet mosnunk! Látja, ez a híres konzultációs cég!
- O.K., ez remek - jegyeztem meg, - de ha a zsinór csak arra való, hogy
elővegyük, akkor, hogyan tesszük el?
- Nos, - súgta oda halkan - nem tudom, a többiek hogy csinálják, én a
kanalat szoktam használni...
Igenis, moss kezet. Ez elengedhetetlen.
Ebben hajthatatlan vagyok: moss kezet!
Rendben van. Most menj a hűtőhöz, és vegyél ki 5 tojást.
Azt a 4 tojást, amit sikeresen kivettél a hűtőből, törd fel egy tálkába.
Emeld fel a tálkát a padlóról, és töröld fel a kiömlött tojást.
A jövőben ügyelj arra, hogy semmit se verj le a másik kezeddel.
Vegyél ki a hűtőből újabb 5 tojást, és azt a négyet, ami megmaradt belőlük, törd fel egy tálkába.
Vegyél ki a konyhaszekrényből egy pohár lisztet és egy fél pohár cukrot.
Csukd be a tisztítószerek szekrényét, és nyisd ki a konyhaszekrényt.
Ez só. Tedd vissza a szekrénybe, és vedd ki a cukrot.
Próbáld a cukrot a pohárba önteni. Söpörd össze a cukrot, ami kiömlött.
Vedd elő a mixert, és keverd benne a tésztát, amíg sűrű lesz.
Tisztítsd meg a falakat, a plafont és a padlót a tésztától, amit kevertél.
Nem, ez nem elég. A kutya nyalogatja a falat. Vegyél egy kendőt, és tisztíts meg mindent.
Legközelebb próbáld meg óvatosabban indítani a mixert. Ez nem légpuska. Így szokták a fedelét rátenni, felülről.
A töltelékhez végy 10 almát, hámozd meg és vágd fel őket.
Tegyél ragtapaszt a sebekre az ujjadon. Jegyezd meg: felvágják az almákat, nem meggyilkolják.
Göngyöld be az almákat a tésztába, és tedd be őket a sütőbe fél órára.
Ha fél óra múlva a tészta még nem sült meg, ez azért van, mert elfelejtetted begyújtani a sütőt. Gyújtsd be, és várj újabb fél órát.
Letelt a fél óra, hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből.
De most már komolyan! Hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből!!
Vedd ki a tálcát most rögtön!!
Gyönyörű, nagyokos! Ez már elégett. Most menj el a legközelebbi cukrászdába, és vegyél almás pitét.
Menj haza, és fogyaszd el a vásárolt almás süteményt.
Előbb vedd le a nylon csomagolást róla, tökfej!